دسته : معماری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 123 KB
تعداد صفحات : 53
بازدیدها : 283
برچسبها : ساخت و ساز پایدار معماری سنتی مصالح بومی
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی بررسی ساخت و ساز پایدار در ارتباط با معماری سنتی ایران
خلاصه
انسان همواره در طول تاریخ سعی می نماید به منظور ایجاد سرپناهی امن برای سکونت، آن را با محیط پیرامون خود هماهنگ سازد تا بتواند شرایط مناسبی برای ادامه حیات خویش ایجاد کند و در حقیقت شرایط جغرافیایی، اقلیمی نیز در شکل گیری این فضای زیست، دخالت مستقیمی دارد. در ایران به علت دارا بودن، چهار اقلیم متفاوت گرم و مرطوب، گرم و خشک، معتدل و مرطوب و سرد، معماری های متفاوتی (به ویژه در طراحی مسکن بومی) هماهنگ با اقلیم به وجود آمده که در چنین فضاهای ساخته شده ای، به کارگیری مصالح بومی که کمترین تأثیر نامطلوب برمحیط را دارند و همچنین کاهش میزان انرژی مصرفی با استفاده از مصالح محلی، موجب پایداری محیط زیست و افزایش دوام بناها گردیده اند. از این رو در این مبحث، سعی بر آن است تا بتوانیم معماری بومی ایران را در اقلیمهای متفاوت با توجه به پایداری محیط و صرفه جویی در مصرف انرژی بررسی نموده و معایب معماری جدید در هر اقلیم را از نظر مواردی همچون به کارگیری مصالح ناهماهنگ با شرایط منطقه، طراحی نامناسب بنا، عدم صرفه جویی در مصرف انرژی و تخریب محیط به صورت اجمالی مورد ارزیابی قرار دهیم. در انتها به جمع بندی و ارائه راهبردهایی در صرفه جویی انرژی در ساختمان با توجه به فن آوری جدید می پردازیم.
واژه های کلیدی: ساخت و ساز پایدار، معماری سنتی، مصالح بومی، انرژی قابل تجدید، فرم خطی
در این مقاله به منظور بررسی معماری سنتی هر اقلیم، به ویژه طراحی مسکن بومی، نکاتی را مد نظر قرار داده ایم که شامل موارد ذیل می باشند :
الف- خصوصیات اقلیمی هر منطقه چه تأثیری بر معماری آن منطقه خواهد گذاشت؟
ب- نحوه به کارگیری مصالح بومی و انرژی های قابل تجدید در معماری هر منطقه با توجه به شرایط اقلیمی به چه صورت می باشد ؟
ج- آیا در ساخت و سازهای هر منطقه حفظ محیط زیست و صرفه جویی در مصرف انرژی مورد توجه قرار می گیرد؟
به منظور بررسی ساخت وساز در این اقلیم، منطقه گیلان در نظر گرفته شده است. از این رو در ادامه بحث به تحلیل معماری سنتی این منطقه می پردازیم.
در بررسی و مطالعه معماری این نوع اقلیم می توان به معماری مسکن بسیاری از شهرهای فلات مرکزی ایران اشاره نمود که دارای معماری درون گرا هماهنگ با این نوع اقلیم می باشند. در این مبحث به بررسی معماری مسکن یزد که نمونه ای از معماری درون گرا می باشد، خواهیم پرداخت.
در تجزیه و تحلیل معماری این اقلیم که خطه ساحلی جنوب ایران را شامل می شود، بایستی بیان نمود که معماری این اقلیم حلقه اتصال بین دو نوع معماری درون گرای منطقه گرم و خشک و معماری برون گرای منطقه معتدل و مرطوب است چرا که دارای ویژگیهای معماری درون گرا و برون گرا به صورت توأمان می باشد، به منظور بررسی این نوع معماری، معماری سنتی بندرعباس را برگزیده ایم.
در بررسی و مطالعه معماری این نوع اقلیم، به معماری مسکن در تبریز اشاره می نماییم، قابل ذکر است که فرم معماری این نوع اقلیم نیز همچون معماری درون گرای منطقه گرم و خشک است. اما با تفاوتهایی که لازمه آب و هوای سرد می باشد.
فهرست مطالب مقاله
ساخت و ساز پایدار در ارتباط با معماری سنتی ایران
خلاصه
مقدمه
طرح مسئله
مروری بر ادبیات
چارچوب نظری
فرضیات
روش
بررسی معماری سنتی ایران باتوجه به ساخت و ساز پایدار در چهار اقلیم ایران
معماری منطقه معتدل و مرطوب
معماری منطقه گرم و خشک
معماری منطقه گرم و مرطوب
معماری منطقه سرد
نتیجه گیری
پی نوشت
مراجع
خرید و دانلود آنی فایل