دسته : معماری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 447 KB
تعداد صفحات : 26
بازدیدها : 271
برچسبها : معماری دوره رنسانس
مبلغ : 5900 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی بررسی معماری دوره رنسانس معماری و هنر ایتالیا در دوره ی رنسانس
بخشهایی از متن تحقیق
به معماری اروپا در سده های 15 و 16 میلادی دوره ی رنسانس اطلاق می شود که از مشخصه های آن، نوزایی عناصر فرهنگی روم و یونان باستان بود.
رنسانس (به انگلیسی: Renaissance) یا نوزایی، جنبش فرهنگی مهمی بود که آغازگر دورانی از انقلاب علمی و اصلاحات مذهبی و پیشرفت هنری در اروپا شد. عصر نوزایش، دوران گذار بین سده های میانه و دوران جدید است. در میان موافقان با آن در دوره رنسانس، به معنای بازگشت به سوی سنت های کلاسیک هنر روم و یونان بود.
در واقع، مخالفان سبک گوتیک معتقد بودند که می خواهند بار دیگر به سوی مولفه های هنری روم و یونان بازگردند و آن عناصر را احیا کنند. اولین بار، واژه لفظ رنسانس را فرانسوی ها در قرن 16 میلادی، به کاربردند. معمولا شروع دوره نوزایش را در سده چهاردهم در شمال ایتالیا می دانند. خاستگاه رنسانس شهر فلورانس است. این جنبش در سده پانزدهم میلادی، شمال اروپا را نیز فرا گرفت.
رنسانس، یک تحول 300 ساله است که در سال های 1300 از فلورانس ایتالیا شروع شد و در عرض سه قرن در سراسر اروپا انتشار و در انگلستان پایان یافت.
رنسانس در حقیقت به معنای تولد دوباره، بیانگر هستی ممتازترین و مورد تحسین ترین آثاری است که تا به حال ساخته شده اند. این جنبش با آغازی که در حدود سالهای 1400 در ایتالیا داشت، طی 150 سالِ پس از آن در سایر بخش های اروپا گسترش یافت.
رنسانس همواره پیوند نزدیکی با دستاوردهای خود در زمینه های ادبیات، هنر و موسیقی داشته است. در نقاشی، مجسمه سازی و معماری، رنسانس گرایش به تفکیک از سنت های دوران میانه دارد. نقاشی و مجسمه سازی بیش از این هنرهای مطرحی که به گونه ای انحصاری برای تزئین کلیساها و کلیساهای جامع به کار می رفتند، نبودند، بلکه هنرهای مستقلی شدند که در بالاترین رده از فضیلت ذهنی و عقلانی، جای گرفتند. بهره گیری از علم ریاضی و هندسه در دست یابی به تناسب و ایجاد منظر در آثار هنری، ترکیب تازه ای از هنر و دانش که خصیصه اصلی رنسانس بود را، به تصویر کشید. در ایتالیا، نمونه های بازمانده از مجسمه سازی و معماری کلاسیک رم همواره زنده و حاضر بوده اند و دوره ی کلاسیک گذشته بعه هنرمندان پایه هایی برای الهامات جدید می داده است. آثار جدید هنری رابطه ای تنگاتنگ با دگرگونی های گسترده ای داشتند که در جامعه رخ می دادند. حس تغییر در تمامی جنبه های زندگی فضای مطلوبی را جهت نوآوری و آزمایش توسط هنرمندان خلق کرد. ثروت اندوخته شده در شهرها صرف حمایت از نویسندگان و هنرمندان شد. فراتر از همه ی اینها، شنوندگان عمومی جدید و متنوع تری با علایق و ذائقه های گسترده، شکل گرفتند.
فهرست مطالب تحقیق
معماری رنسانس
ویژگی های دوره های زمانی رنسانس
ویژگی های هنری رنسانس پیشرفته
آثار برجسته
معماری و هنر ایتالیا در دوره ی رنسانس
هنر و معماری باروک
ویژگی های باروک
سبکهای متاخر باروک
معماری باروک در ایتالیا
منبع
خرید و دانلود آنی فایل